Thursday, October 7, 2010

Toscakook

PRINDI RETSEPT

VAJA LÄHEB

100 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0, 75 dl piima


GLASUUR
50 g võid
0, 75 dl suhkrut
1, 5 spl piima
1, 5 spl jahu
100 g mandlilaaste


Vahusta pehme või suhkruga kergeks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega nisujahu küpsetuspulbriga ja lisa segu piimaga vaheldumisi tainale. Sega ainult niipalju, et ained ühtlustuvad. Vala tainas ümarasse, soovitavalt lahtikäivasse võitatud vormi(d= 20-22 cm).
Küpseta kooki 20- 25 minutit 200 kraadi juures ahju alumisel siinil. Sulata kastrulis rasvaine, lisa suhkur, piim ja nisujahu. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa mandlilaastud. Vala glasuur küpsetise pinnale ja määri see vajaadusel laiali. Küpseta kooki veelkord, 10- 15 minutit 200 kraadi juures, kuni glasuur on veidi värvi saanud. Head isu!

No comments:

Post a Comment