Seega, kel rohkem aega, siis tehke julgelt kook eelmisel päeval valmis...Külalisele maitses, soovitan!
VAJA LÄHEB
100 g nisujahu
220 g jahvatatud mandleid
100 g kakaopulbrit
1, 5 tl küpsetuspulbrit
8 suurt muna
300 g peensuhkrut
2 tl vaniljesukrut
müni tilk mandliessentsi
1, 2 dl piima
50 g tuhksuhkrut
soola
RICOTTA- TÄIDIS
500 g ricotta t
2, 5 dl 35% rõõska koort
80 g tuhksuhkrut
50 g riivitud siruni-või apelsinikoort
ŠOKOLAADIKREEM
80 g kakaopulbrit
5 dl 35% rõõska koort
100 g tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
Kuumuta ahi 190- kraadini. Tort tuli läbimõõduga 26-cm. Selleks küpsetasin 2 tordipõja, millest ühe põhja lõikasin kaheks.(samas kui kõpsetad 24-cm s vormis, saad 2 ühepaksust tordipõhja ja kui need mõlemad pooleks teha, saad hoopis 4 koogiketast ja seeleläbi paksema tordi ;) )
Tagasi tordivalmistamise juurde...Sega omavahel jahvatatud mandlid, jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja näputäis soola. Klopi munakollased 200 g suhkru, vaniljesuhkru ja mandliessentsiga vahule. Lisa munavahule jahusegu vaheldumisi piimaga. VAhusta ülejäänud suhkruga munavalged ning seg ettevaatlikult taina hulka. Vala tainas vormidesse ja küpseta 20- 25 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Lõika koogid horisontaalselt pooleks. Valmista täidis. Minu tordi puhul tuleks täidis jagada võrdeteks osadeks. Esimese tordiketta peale paiguta pool täidise kogusest. Edasi kata järgmise tordikettaga, siis taas täidist peale, siis jälle tordiketas ja siis peaks peale määrima šokolaadikreemi. Peale võib raputada tuhksuhkrut, (aga ei pea). Või võid tordi kaunistada ka tumeda šokolaadi laastudega. Maitse asi :D.
RICOTTA- TÄIDIS
Mikserda koor vahule. Teises kausis hõõru ricotta koos tuhksuhkru ja riivitud sidruni(apelsini)-kooregaühtlaseks massiks. Sega hulka vahukoor.
ŠOKOLAADIKREEM
Vahusta koor kooos tuhksuhkru, kakaopulbri ja vaniljesuhkruga.
Head isu!
No comments:
Post a Comment