VAJA LÄHEB
175 g võid
140 g vedelat mett
250 g Demerara pruuni suhkrut
350 g kaerahelbeid
1, 5 tl kaneeli
85 g kreeka pähkleid või pekaanipähleid
85 g rosinaid
85 g hakitud kuivatatud papaiat või kuivatatud mangot
85 g hakitud kuivatatud aprikoose
85 g kõrvitsaseemneid
50 g jahvataud mandleid
50 g seesamiseemneid
Sulata potis või ja mesi, lisa suhkur. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel 5 minutit, kuni suhkur on sulanud. Siis kuumuta keemiseni ja keeda pidevalt segades 1- 2 minutit, kuni saad paksu karamellkastme. Sega juurde kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Vooderda 23 cm kandiline vorm( 5 cm sügav), võib tegelt kasutada ju tiba suuremat vormi ka....vooderda siis küpsetuspaberiga ja kalla müslisegu vormi. Suru tugevasti kokku, nt kuuma niiske lusikaselja abil. Küpseta 190- kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni koogi servad hakkavad kergelt pruunistuma. Lase jahtuda, eemalda paber, lõika tükkideks. Kooki on kergem ruututeks lõigata, kui see pärast jahtumist tunniks ajaks sügavkülma panna.
Need müsliruudud sobivad väga hästi 1) kergeks näksiks 2) tükkideks teha ja tarbida nagu tavalist müslit. Head isu!
No comments:
Post a Comment