Monday, March 29, 2010

Kodujuusturull

u. kaheksale

VAJA LÄHEB


PÕHI
2, 5 dl nisujahu
1 tl soola
6 dl piima
3 muna
50 g sulatud võid


TÄIDIS
1 porru
1 spl võid
veidi riivitud muskaatpähklit
1 tl sidrunipipart
200 g kodujuustu
200 g sinki
100 g riivjuustu
2 dl majoneesi
1 tl sidrunipipart

PEALERAPUTAMISEKS
riivjuustu


Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu soolaga, lisa pool piimast ja vispelda ühtlaseks seguks. Vahusta hulka ülejäänud piim, munad ja sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tainas ongi natuke vedelamat sorti. Küpseta ahjus nii 25- 30 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Täidise tegemiseks tükelda porru ja hauta see võis pehmeks. Maitsesta sidrunipipra ja veidikese muskaatpähkliga ning lase jahtuda. Sega nõrutatud kodu- ja riivjuust, ribadeks lõigatud sink, majonees ja porru ning maitsesta vajadusel sidrunipipraga. Vala küpsetatud põhjale ja keera rulli. Raputa üle riivjuustuga ja küpseta vahetult enne serveerimist veel, kuni juust sulab ja rull taas soe.

Sooja rulli sobib serveerida värske salatiga. Selle rulli võid teha valmis päevake varem ja soojendada juustuga üleraputatult vahetult enne serveerimist ;).
Head isu!

No comments:

Post a Comment