Monday, March 1, 2010

Kiivikook valge shokolaadiga


VAJA LÄHEB


PÕHI-

120 g nisujahu

4 muna

120 g peensuhkurt

1 tl vanillsuhkrut

1, 5 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soodat


VALGE SHOKOLAADI VAHT

180 g valget shokolaadi

180 g mascaponet

60 g peensuhkrut

0,8 dl värselt prssitud apelsinimahla

4 tl želatiini

3, 7 dl 35 % rõõska koort


KAUNISTUSEKS

3-4 kiivit



Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda. Klopi munavalged vahule, lisa järk- järgult suhkur ja vahusta veel paar minutit. Seejärel sega juurde lahtiklopitud munakollased vaheldumisi kuivainetega. Küpseta 15-20 minutit. Kummuta kook jahutusrestile ja lase jahtuda.

Hakka valmistama shokolaadivahtu.

Selleks sulata tükeldatud shokolaad kuumaveevannis ja lase jahtuda. Vahusta mascarpone ja suhkur ning sega hulka sulatatud shokolaad. Kuumuta apelsinimahla keskmisel tulel. Lisa želatiin ja sega, kuni see sulanud. Lase jahtuda ning sega mascarpone-segu hulka. Viimasena lisa vahustatud koor.

Lõika õhukeselt ära koogipõhja pealmine osa ja pane kook lahtikäivasse koogivormi. Mina eelnevalt kiletasin ka. Vala vormi shokolaadivaht ja silu ühtlaseks. Tõsta külmikusse tahenema, vähemalt 6-ks tunniks. Enne serveerimist kaunista kiivilõikudega. Head isu!

No comments:

Post a Comment