Thursday, February 18, 2010

Sõbrapäevakook valge shokolaadi ja maasikaga


PÕHI

200 g Digestive küpiseid

100 g võid

50 g hakitud mandleid



TÄIDIS

100 g valget shokolaadi

500 g maitsestamata toorjuustu

2 dl suhkrut

250 g hapukoort

1 tl vanillisuhkrut

4 muna


KATE

u. 3oo g maasikatoormoosi, -püreed ja sellele vastav kogus želatiinpulbrit või -lehekesi


Kuumuta ahi 175 kraadini. Purusta lüpsised köögikombainis peeneks jahuks või tainarulliga võid ka peenestada. Sulata või. Sega omavahel purustatud küpsised, sulavõi ja hakitud mandlid. Suru segu lahtikäiva tordivormi põhja. Sulata tükeldatud shokolaad kuumaveevannis. Sega juurde toorjuust, suhkur, hapukoor, vanillisuhkur ja munad. Vala segu põhjale ja küpseta u. 1 tund. Jahuta. Valmistada ette želatiinisegu ja segada vähehaaval sinna hulka ka maasikatoormoos, -püree. Vala kattesegu koogile ja hoia külmikus vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Kaunistada tervete maasikatega. Head isu!

No comments:

Post a Comment