Friday, February 19, 2010

Shokolaadiküpsised


TAINAS


330 g nisujahu

50 g kakaopulbrit

175 g tumedat shokolaadi

0, 5 tl küpsetuspulbrit

0, 5 l soodat

180 g võid

200 g peensuhkrut

1 suur muna

1 tl vanillsuhkrut

näpuotsatäis soola



KAUNISTUSEKS

u. 90 g valget shokolaadi



Sõelu kaussi jahu, kakaopulber, küpsetuspulber, sooda ja näpuotsatäis soola. Klopi suures kausis või ja või kreemjaks. Lisa muna ja vahusta segu ühtlaseks. Lisa sulatatud tumedat shokolaadi ja vanillsuhkur. Puista vähehaaval hulka kuivained. Jaga tainas kaheks. Veereta kaks rulli, keera need kilesse ja hoia vähemalt 4 tundi sügavkülmas. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Ideaalis peaks tainast lõikama nii 0, 8 cm paksusteks ketasteks( kuid minul tulid tiba paksemad- seega hoidsin kauem ahjus). Laota kettad plaadile, küpseta 10- 15 minutit.

Tõsta jahtuma. Lõpuks võid kaunistada eelnevalt sulatatud valge shokolaadiga. Head pugimist!

No comments:

Post a Comment