TAINAS
330 g nisujahu
50 g kakaopulbrit
175 g tumedat shokolaadi
0, 5 tl küpsetuspulbrit
0, 5 l soodat
180 g võid
200 g peensuhkrut
1 suur muna
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsatäis soola
KAUNISTUSEKS
u. 90 g valget shokolaadi
Sõelu kaussi jahu, kakaopulber, küpsetuspulber, sooda ja näpuotsatäis soola. Klopi suures kausis või ja või kreemjaks. Lisa muna ja vahusta segu ühtlaseks. Lisa sulatatud tumedat shokolaadi ja vanillsuhkur. Puista vähehaaval hulka kuivained. Jaga tainas kaheks. Veereta kaks rulli, keera need kilesse ja hoia vähemalt 4 tundi sügavkülmas. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Ideaalis peaks tainast lõikama nii 0, 8 cm paksusteks ketasteks( kuid minul tulid tiba paksemad- seega hoidsin kauem ahjus). Laota kettad plaadile, küpseta 10- 15 minutit.
Tõsta jahtuma. Lõpuks võid kaunistada eelnevalt sulatatud valge shokolaadiga. Head pugimist!
No comments:
Post a Comment