Sunday, February 21, 2010

Beseekattega tsitruskook

PÕHI

3 munakollast
1, 5 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
2 dl apelsinimahla
4 dl jahu
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1, 5 dl sulatatud võid



PAKS SIDRUNIKISELL

1 dl sidruni pressitud mahla

4 dl vett

1, 5 dl suhkrut

4 sl maisi- või kartulitärklist

3 munakollast



BESEE

6 munavalget

1, 5 dl suhkrut


Mõõda kõik kiselliained keedunõusse ja vispelda läbi. Kuumuta pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb; tõsta kohe külma vette jahtuma. Põhjatainaks sega jahu küpsetuspulbri, vanillsuhkru ja riivitud apelsinikoorega. Mikserda munakollased suhkruga pehmeks vahuks, lisa või, jahusegu ja apelsinimahl. Laota tainas suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahju keskmisel siinil 175 kraadi juures u. 25 minutit. Kata jahtunud tainaplaat külma kiselliga. Vahusta besee tarbeks munavalged kõvaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur. Tõsta mass kuhjakestena kiselli peale ning määri nt. noaga laiali. Küseta keskmisel siinil 200 kraadi juures u. 5-6 minutit ja pärast tõsta jahtuma.

See kook maitseb kõige paremini valmistamispäeval, aga väheke jahtunult. Head isu!


No comments:

Post a Comment