
Olen juba pikemat aega tahtnud kukeseeni ostma minna, aga nende hind on liiga krõbe tundunud. Aga viimane kord poes käies ei saanud end tagasi hoida, sai ostetud esimesed kukeseened, päritolumaa Leedu ja suhteliselt kribud teised, kuid mis sellest....maitsva piruka sai sellegipoolest ;). Eks jään suuremate seente ootele... igastahes luban pühalikult seda pirukat veel ja veel teha ...
VAJA LÄHEB
Tainas
3 dl jahu
150 g võid
1 muna
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
250 g kukeseeni
2 sibulat
2 sibulat
2 küüslauguküünt
soola
pipart
400 g suvikõrvitsat
200 g kodujuustu
2 muna
1 dl kohvikoort
100 g riivitud juustu
100 g kitsejuustu
Sega komponendid ühtlaseks tainaks( lase võil natukene toasoojas seista, alles seejärel kasuta), suru 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta ahjus 200- kraadi juures 15 minutit. Prae kukeseened hakitud sibulate ja küüslauguga läbi, maitsetsa soola ja pipraga. Lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja prae veel mõni minut. Jahuta, sega juurde kodujuust, munad ja koor. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Puista üle riivitud kitsejuustuga või pudista juust pirukale. Kõige peale riivi tavalist juustu. Küpseta ahjus veel 20- 25 minutit. Serveeri pirukas ahjusoojalt koos värske salatiga. Kui kitsejuustu ei taha kasutada, siis võta täidise jaoks topeltkogus tvalist juustu ;). Hästi mõnus kõhtu täitev ning parajalt mahlane pirukas. Head isu!
No comments:
Post a Comment