80 g nisujahu
5 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
3 muna
100 g peensuhkrut
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
2 spl piima
2 spl tuhksuhkrut
soola
Täidise jaoks
2, 5 dl 35% rõõska koort
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
60 g valget šokolaadi
Kuumuta ahi 180-kraadini. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega omavahel jahu, 3 spl kakaopulbrit ja küpsetuspulber. Klopi munakollased ja peensuhkur kreemjaks. Mikserda teises kausis munavalged näputäie soolaga vahula ja sega sellest 1/3 munakollaste hulka. Lisa jahusegu vaheldumisi 2 spl piimas lahustatud kohviga ning seejärel ülejäänud munavalgevaht. Vala tainas plaadile ja küpseta 13- 15 minutit. Kui kook on küps, raputa köögirätikule tuhksuhkrut ja kummuta biskviit kõõgirätikule. Eemalda küpsetuspaber ja lõika ära krõbedad servad. Keera kook köögirätiku abiks võttes pikemast küljest alustades rulli ja raputa peale ülejäänud kakaopulber.
Täidise jaoks klopi koor vahule ja lisa 1 spl kuumas vees lahustatud kohvipulber. Puista hulka jämedalt riivitud šokolaad ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Rulli biskviit uuesti lahti ja määri täidis selle peale. Keera kook uuesti rulli ja raputa peale ülejäänud kakaopulber. Mõnus aps kohvisõpradele ;). Head isu!
Küpsetasin seda täna ja olen väga rahul :) Peale selle, et täidist tuli ainult väga palju (või oleks pidanud suurema biskviidi küpsetama? emb-kumb)
ReplyDeleteHea mõrkjas kohvimaitse.
Retseptis on selle kulgedes kaks korda mainitud "raputa peale ülejäänud kakaopulber" - palju seda siis esimesest raputamisest ja jahuga segamisest veel üle peab jääma? Ma tegin selle osa oma suva järgi: raputasin pulbrit üsna suvalise koguse käterätil olevale taignale (või kuhu peale oleks selle pidanud panema?).
http://the-tuuli.blogspot.de/2012/12/tegin-rullbivkiiti-aga-te-ilmselt.html