Tuesday, May 25, 2010

Rabarberi- kookosekook

Tõsiselt mõnus mahlane rabarberi kook, rabarberihooaja üks lemmikuid!
VAJA LÄHEB
Taigen
100 g margariini/ võid
1 dl suhkrut
1 muna
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0, 5 dl piima

Peale
4- 5 dl väikeseid rabarberitükke

Pinnale
50 g sulatatud margariini/võid
0, 5 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid
1 muna
1tl vaniljesuhkrut

Vahusta pehme rsavaine suhkruga kergeks vahuks. Lisa muna ja jätka segamist. Sega kuivained omavahel ja lisa piimaga vaheldumisi taignale. Sega ained ühtlaseks. Vala taigen lameda põhjaga võitud ja kookoshelvestega ülepuisatud vormi. Tasanda pind. Puista peale rabarberitükid. Küpseta kooki umbes 30 minutit 175- kraadises ahjus. Sega kõik pinnakatte ained. Määri segu koogi pinnale. Jätka küpsetamist veel 15- 20 minutit. Kui koogi pind tahab liialt pruunituda, siis kata see fooliumiga ;). Võta kook ahjust ja lase natukene jahtuda. Head isu!


No comments:

Post a Comment