VAJA LÄHEB
BROWNIE-kiht
200 g tumedat shokolaadi
200 g toasooja pehmet võid
250 g peensuhkrut
3 muna
110 g nisujahu
CHEESECAKE- kiht
450 g toasooja maitsestamata toorjuustu
150 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 muna
1 väike laimi mahlVaarika- vahukoorekiht
2 dl 35% rõõska koort
1 spl suhkrut
200 g vaarikaid
Kaunistuseks
vaarikaid
Ise tegin koogi 24 cm vormi sisse, aga soovitan tiba suurema vormi võtta ja teha Cheesecake- kihi koguse kas 1, 5kordselt võis siis topelt koguse...eks maitse asi, katsetage ise, kuidas Teile paremini sobib.
Esmalt siis tumeda kihi juurde. Sulata shokolaad. Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud shokolaad. Kalla ettevalmistatud vormi.
Cheesecake- kihi jaoks vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks, lisades vahustades ükshaaval munad. Et kook üleliia magusaks ei muutuks, siis pigistasin 1 laimist mahla välja ja lisain segule. Kalla kogu kupatus ettevaatlikult vormi, tumeda kihi peale.
Küpseta 170 kraadised ahjus 30- 40 minutit kuni toorjuustukiht on tahenenud ja servadest veidi kuldne. Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 h külmas seista, veelgi parem oleks lasta sel järgmise päevani külmkapis seista. Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga, lõüupoole lisa vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ja tervete vaarikatega ;) . Head isu!
No comments:
Post a Comment