Friday, March 19, 2010

Vaarikatega šokolaadi-toorjuustukook



VAJA LÄHEB


BROWNIE-kiht



200 g tumedat shokolaadi



200 g toasooja pehmet võid



250 g peensuhkrut



3 muna



110 g nisujahu



CHEESECAKE- kiht



450 g toasooja maitsestamata toorjuustu



150 g suhkrut



1 tl vanilliekstrakti



2 muna

1 väike laimi mahl


Vaarika- vahukoorekiht



2 dl 35% rõõska koort



1 spl suhkrut



200 g vaarikaid



Kaunistuseks



vaarikaid



Ise tegin koogi 24 cm vormi sisse, aga soovitan tiba suurema vormi võtta ja teha Cheesecake- kihi koguse kas 1, 5kordselt võis siis topelt koguse...eks maitse asi, katsetage ise, kuidas Teile paremini sobib.



Esmalt siis tumeda kihi juurde. Sulata shokolaad. Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud shokolaad. Kalla ettevalmistatud vormi.



Cheesecake- kihi jaoks vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks, lisades vahustades ükshaaval munad. Et kook üleliia magusaks ei muutuks, siis pigistasin 1 laimist mahla välja ja lisain segule. Kalla kogu kupatus ettevaatlikult vormi, tumeda kihi peale.



Küpseta 170 kraadised ahjus 30- 40 minutit kuni toorjuustukiht on tahenenud ja servadest veidi kuldne. Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 h külmas seista, veelgi parem oleks lasta sel järgmise päevani külmkapis seista. Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga, lõüupoole lisa vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ja tervete vaarikatega ;) . Head isu!






No comments:

Post a Comment