VAJA LÄHEB
PÕHI
75 g võid
75 g riivjuustu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0, 5 tl jahvatud paprikat
0, 5 dl vett
TÄIDIS
200 g suitsusinki
4 keedetud kartulit
200 g hapukoort
3 muna
soola
purustatud musta pipart
tilli
1 dl riivjuustu
Haki või ja jahu segamini. Lisa küpsetus- ja paprikapulber, riivjuust ja vesi nind sega ühtlaseks tainaks. Mähi tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika sink ja kartulid ribadeks või kuubikuteks. Klopi munad soola ja pipraga lahti. Lisa hapukoor ja till. Vooderda 24 cm suuruse pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Laota sink ja kartulid tainale, kalla üle munaseguga ja raputa peale riivjuust. Küpseta 175- kraadises ahjus u. 40 minutit või kuni pirukas on kuldkollane. Sobib suurepäraselt koos värske toorsalatiga ;). Head isu!
No comments:
Post a Comment