Tuesday, May 11, 2010

Piparmündijäätis šokolaadilaastudega

Olen juba pikemat aega mõelnud, et katsetada võiks isetehtud jäätisega. Raamatuid lapates jäi silma mõnus piparmündijäätis šokolaadilisandiga. Jäätis kukkus välja vägagi hea, kuigi piparmündimaitse oleks võinud olla intensiivsem. Ise kasutasin piparmündiessentsi asemel piparmündilikööri, vbl sellest ka lahjem maitse...igastahes teinekord proovin essentsi kasutada. Jäätise tekstuur oli mõnusalt kreemjas, tasub isetehtud jäätisega mässata, tulemus on seda väärt ;)...ja tegemine ei olegi nii üle mõistuse raske :P.

VAJA LÄHEB
6 munakollast
110 g peensuhkrut
5 dl 35% rõõska koort
2, 5 dl piima
150 g tumedat šokolaadi
mõni tilk piparmündiessentsi
( või 1 tl piparmündilikööri)

Mikserda munakollased suhkruga heledaks ja paksuks vahuks. Aja piim ja koor keskmisel tulel keema ja tõsta pliidilt. Seejärel nirista pool kuuma kooresegu pidevalt segades munavahu hulks. Vala munavaht potti, kus on ülejäänud kooresegu, ning tõsta tagasi tulele. Kuumuta pidevalt puulusikaga liigutade, kuni segu pakseneb ja katab lusikaselga. Võta tulelt, vala kaussi ja lase jahtuda. Lisa laastudeks lõigatud šokolaad ja piparmündiessents. NB- liiga suures koguses võib essents varju jätta teised maitsed, seetõttu on seda parem lisada tilkhaaval. Kui oled saavutanud soovitud maitse, tõsta segu jäätisemasinasse või pane metallkausiga sügavkülma. Kui jäätis on hakanud kõvenema, klopi see mikseriga või käsitsi kreemjaks ja pane tagasi sügavkülma. Korda vahustamist vähemalt 3- 4 korda, kuni jäätis on paks ja ühtlane.

Soovitan kasutada paksupõhjalist kaussi/potti ja kindlasti lasta jäätisesegul enne täielikult maha jahtuda, kui hakkad šokolaaditükke lisama....mina ei suutnud täielikku jahtumist oodata, seepärast värvus jäätis ka rohkem šokolaadisemaks :)

No comments:

Post a Comment