500 g keedetud kartuleid
1 dl piima
3 dl hapukoort
soola
musta pipart
1 kollane sibul
2- 3 spl võid
2 küüslauguküünt
250 g mozzarellat
värsket basiilikut
Koori kartulid ja riivi peene riiviga. Sega kartulid, piim ja hapukoor, maitsesta pressitud küüslauguküünte, soola ja pipraga. Viiluta õhukeselt sibul ning kuumuta väiksel tulel võis klaasjaks. Viiluta ka mozzarella. Määri ahjuvorm võiga ning laota sinna kiht kartulisegu, kiht sibulat ja mozzarellat. lao veel
kord samad kihid, nii et pealmiseks jääb juust. Küpseta ahjus 200- kraadi juures 30- 40 minutit. Puista serveerimisel üle hakitud basiliikuga.
Lihtne vormiroog, mis sobib nii argi- kui ka pidulaual kartuli asemel liha- kala kõrvale. Valmisküpsenud vormi sisu meenutab kartulipüreed. Head isu!
No comments:
Post a Comment