Sunday, May 29, 2011

Rabarberi- maasika purukook

PRINDI RETSEPT
Üks suur plaaditäis krõbeda kattega purukook, mis kindlasti maitseb kõigile.
VAJA LÄHEB:
500g muretainast( mina kasutasin HAGARi muretainast :))
300g maasikaid
400g rabarberit
3 spl suhkrut

PURUKATE:

200 g võid

5 dl nisujahu

3 dl suhkrut(olen kasutanud nii tavalist kui ka pruuni)

3 tl vanillsuhkrut

100 g mandlilaaste

pealeraputamiseks natukene kaneeli



Pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile lahtirullitud muretainas.

Lõika rabarbeid ja maasikad viiludeks, sega suhkruga.

Haki külm või jahu ja suhkruga segamini, lisa mandlilaastud. Võid natukeseks külmkappi seisma jätta.

Nüüd võta ette rabarberi- maasikasegu. Kui on tekkinud liiga palju vedeliku, siis kalla üleliigne ära.

Pane rabarberi- maasikasegu muretaignale. Puista peale ühtlane kiht purukatet.

Raputa natukene kaneeli peale.

Pane kook eelsoojendatud ahju,u. 210-kraadi. Küpseta nii u. 25 minutit või kui kook on pealt kaunilt kuldkollane. Kui tahad rammusamat maiust, siis serveeri kooki nt. vanillijäätisega või vahukoorega ;). Lase koogil veidi jahtuda, siis on mugavam kooki lahti lõigata.

Head isu!




No comments:

Post a Comment