Monday, March 14, 2011

Kartuli- bataadivormid

See retsept on mõnus vaheldus tavalisele kartulipudrule, ahjukartulile, jne. Õhulisem kui tavaline kartulipuder, tasub proovimist ;). Sobib igasuguse liha juurde, lisandiks mõni hea kaste.
Jagub 4-ja väikese sufleevormi sisse.

VAJA LÄHEB:
1 suurem bataat
3 kartulit
30 g võid
soola
natukene jahvatatud muskaatpähklit
2 muna
vormide määrimiseks natuke võid
Määri sufleevormide põhi ja ääred pehme võiga.
Koori ja tükelda bataadid ja kartulid. Sulata poti põhjas või ning lisa ka köögiviljad. Sega soolaga hästi läbi. Lisa niipalju vett, et see köögiviljad vaevu kataks. Keeda, kuni viljad on peaaegu lagunenud. Suru kõik ühtlaseks püreeks. Maitsesta segu muskaatpähkliga.
Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased püree hulka. Vahusta munavalged kohevaks ja sega ettevaatlikult püree hulka. Tõsta segu ettevalmistatud vormidesse ning küpseta 210- kraadises ahjus umbes 25 minutit ehk kuni vormiroa pind on jumekas.
Head isu!

Allikas: Selveri kokaraamat

No comments:

Post a Comment