Saturday, March 12, 2011

Ahjuforell, -lõhe

Paljud blogilugejad on palunud mul lisada igapäevasemaid retsepte. Seega üritan palvete vastata ;). Järgnev retsept kuulub ka kategooriasse- argiroog, lihtne, maitsev. Valmis kala maitses hea, julgen soovitada.
Jagub 4- le sööjale



VAJA LÄHEB:
4 lõiku forellifileest või- lõhest
80 g fariinsuhkrut
u. 100ml oliiv(õli)
3 spl soja/kes vürtsikamat segu ihkab, see lisagu nt. vürtsikat tai sojakastet
2 spl sidrunimahla
3 spl valget veini
soola u. 1 spl jagu
serveerimiseks sidruniviile

Sega ained, kuni kõik omavahel lahustunud.
Kes soovib, et saadud segu paremini imenduks, see võib lasta kalal enne ahju panemist maitsestuda u. 20 minutit. Mina selle etapi jätsin vahele- määrisin kala ja panin kohe ahju.
Ahi tuleks soojendada u. 200 -kraadini. Iga natukese aja tagant määri seguga. Küpseta kala, kuni ta pealt ilusa jume saavutanud ja seest kergelt roosakas. Serveeri sidruniga, nt. koos
ahjukartulite ja värske salatiga.
Head isu!




No comments:

Post a Comment