Thursday, May 5, 2011

Valge šokolaadi-juustutort (mets)vaarikatega

Tõsiselt mõnus toorjuustu kook, mis kedagi külmaks ei jäta. Sobib imehästi emadepäeva lauda kaunistama ;)



VAJA LÄHEB:


PÕHI:

150 g Digestive küpsiseid

1 spl kakaopulbrit

0, 5 dl suhkrut

70 g võid


TÄIDIS:

500 g maitsestamata toorjuustu

1, 5 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut'

3 muna

2, 5 dl hapukoort

100 g šokolaadi


PEALE:

vaarikaid( minul kulus u. 200-300g)

1 pk Mikaado vaarikamaitselist tarretist(valmista vastavalt juhendile)

natuke riivitud valget šokolaadi kaunistamiseks

külje kaunistamiseks kasutasin kookoshelbeid


Kuumuta ahi 150- kraadini.

Purusta küpsised peeneks. Sega juurde kakaopulber, suhkur ja sulatatud või.

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

Sega toasoe toorjuust, suhkur, vanillsuhkur, munad ja hapukoor(toasoe).

Haki valge šokolaad, lisa see ülejäänud massi hulka ja vala segu küpsisepõhjale.

Küpseta u.1 tund ja 15 minutit.

Jahuta avatud uksega ahjus u. 1 tund.

Tarretise saad teha valmis Mikaado tarretisepulbrist, juhendi leiad paki pealt. Jahuta seda segu veidi ja siis kalla koos vaarikatega (või siis võid vaarikad enne koogile panna ja siis tarretisevedelikuga üle kallata). Pane kogu kupatus külma.

Kook maitseb paremini, kui hoida seda enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmas. Peale võid tükeldada/ riivida valget šokolaadi vms.

Head isu!





No comments:

Post a Comment