Monday, February 7, 2011

Kookose- juustutort

PRINDI RETSEPT
VAJA LÄHEB:
4 dl kookoshelbeid
500g kohupiima
500 g maitsestamata toorjuustu
2, 5 dl suhkrut
1 tl vanillsihrut
2 spl jahu
4 muna
0, 5 dl piima
250 g hapukoort

Kuumuta ahi 200 kraadini ja rösti küpsetusplaadil 2, 5 dl kookoshelbeid 3- 5 minutit.
Võtsin koogi tegemiseks 24 cm läbimõõduga tordivormi ja võitasin selle ka ära.
Röstimata kookoshelbed raputasin (kallutasin)mööda koogivormi serva terves laiuses peale ja pärast surusin röstitud kookoshelbed vormi põhja.
Seejärel sega kohupiim, toorjuust, suhkur, vanillsuhkur, jahu, munad, piim ja hapukoor ühtlaseks massiks.
Vala segu ettevaatlikult vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 1 tund.
Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund.
Hoia torti enne serveerimist külmikus vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Soovi korral paku juurde kirsi- või maasikakastet.
Head isu!

No comments:

Post a Comment