Sunday, February 13, 2011

Kanamaksapasteet

PRINDI RETSEPT
peaks jaguma u. 6-le soovijale

VAJA LÄHEB:
450 g kanamaksa
4 anšoovisefileed
1 spl kappareid
3 spl võid
1 peeneks hakitud mugulsibul
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
125 ml kuiva valget veini
125 ml loomalihapuljongit
4 spl esimese külmpressi oliivõli

Lõika kanamaksa sidekude ja tumedaks tõmbunud osad ära.
Haki maks peeneks.
Haki ka anšoovised koos kapparitega hästi peeneks.
Sulata pool võist praepannil keskmisel kumusel, lisa peeneks hakitud sibul ja hauta aeg- ajalt segades pehmeks.
Lisa kanamaks ja prae oma 5 minutit.
Maitsesta soola, pipraga.
Kui segu liiga kuivaks kipub jääma, lisa loomalihapuljongit.
Tõsta pann pliidilt ja jäta natukeseks ajaks jahtuma.
Ürita maksasegu veelkorda peenestada/purustada, hea abimees pudrunui vms.
Kuumuta praepannil keskmisel kuumusel õli ja lisa sellele maksasegu, anšoovised ja kapparid.
Sega hoolikalt, lisa ülejäänud või ja valget veini ja hauta veel 4- 5 minutit.

Tean, et osadele just meeldib jämeda teraga pasteet, aga ise eelistame võimalikult pehmet ja hõrku, seega püreestasin kogu segu ja väga mõnus jäi. Eks siin peabki iga perenaine ise vaatama, kui teraliseks ta pasteeti jätta tahab :)
Nüüd ei jää midagi muud üle, kui röstida saiad ja pasteet peale määrida. Hoia kuni serveerimiseni ahjus soojas, maitseb paremini ;). Head isu!



No comments:

Post a Comment