Wednesday, August 3, 2011

Mustika- riisi-toorjuustukook

Üks hoopis teistmoodi koogiretsept, milles saad ära kasutada allesjäänud pudruriisi. Kuna tegemist oli katsetusega, siis sai võetud väiksem koogivorm, seega kogused on mõeldud vormile suuruses 23 cm. Kook maitses üllatavalt hästi. mustikad mahendasid koogi maitset veelgi. Külalised kiitsid! Soovitan Teilgi proovida ;)



VAJA LÄHEB


PÕHI:


150 g kaeraküpsist( Kaera Ants)


50-60 g sulatatud võid






TÄIDIS:


400g toorjuustu


100 g hapukoort


1, 5 dl suhkrut


3 muna


250ml pehmeks keedetud pudruriisi


1, 5 tl vanillisuhkrut


250 g mustikaid


KAUNISTAMISEKS veidi valget šokolaadi



Põhja tegemiseks purusta köögikombainis vms. küpsised võimalikult peeneks. Lisa sulatatud või. Sega hoolikalt, saadud segu vajuta tugevalt koogivormi põhja( Ise kasutasin vormi suuruses 23 cm). Seejärel võta toasoojas seisnud toorjuust ja hapukoor, sega need omavahel, lisa suhkur, ükshaaval munad, vanillisuhkur. Lõpupoole kalla sisse pudruriis. Mustikad kalla küpsisepõhjale, vaikselt nirista toorjuustu-pudruriisi segu peale. Küpseta 165-kraadi juures u. 40-50 minutit. Head isu!

5 comments:

  1. Tere Ene

    Oleks koostöö pakkumine sinule. Kirjutaksin sulle täpsemalt, aga ei leia su meiliaadressi siit leheküljelt?!

    Triinu

    ReplyDelete
  2. Tere Triinu!
    Parandasin vea ja nüüd peaks lisainfos minu meiliaadress olemas olema ;)
    Et Sa uuesti otsima ei peaks hakkama, siis kirjuta mulle eeke@hot.ee
    Päikest!
    Ene

    ReplyDelete
  3. Miskipärast tuleb tagasi meil mail delivery system ja ei saada sulle meili ära.
    kontrolli kas sai ikka õige aadress ;)

    Triinu

    ReplyDelete
  4. Täitsa huvitav?! Meiliaadress peaks korrektne olema. Proovid äkki saata teisele aadressile e_kask@hotmail.com

    ReplyDelete