Saturday, July 30, 2011

Köögivilja- singitäidisega rullpirukas

VAJA LÄHEB



TAINAS:

150 g võid

1, 5 dl hapukoort

4 dl nisujahu

1 väike muna

1 tl soola


TÄIDIS:

2 spl oliivõli

150 g sinki

150 g suvikõrvitsat

150 g kollast paprikat

150 g punast paprikat

100 g porrulauku

2 dl riivjuustu

basiilikulehti

soola ja musta pipart

määrimiseks 1 muna


KAUNISTAMISEKS:

seesamiseemneid


Sega külm või, jahu ja sool köögikombainis või käsitsi. Lisa muna ja hapukoor ning sega tainapalliks. Pane pooleks tunniks külma. Samal ajal valmista täidis. Selleks puhasta ja tükelda sink, paprikad, porrulauk ja suvikõrvits. Kuumuta kõik tükeldatud köögiviljad õlis. Maitsesta soola ja pipraga ja lase jahtuda. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks plaadiks ja kata köögiviljatäidisega. Puista peale hakitud basiilikulehed ja riivjuust. Seejärel rulli kokku nagu rullbiskviit ja vajuta otsad kinni. Tõsta ahjuplaadile, liitekoht allapool. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200-kraadises ahjus 30- 40 minutit. Lase jahtuda! Head isu!







No comments:

Post a Comment