Monday, March 7, 2011

Kreemjas herne püreesupp

Iga aasta oleme teinud traditsioonilist hernesuppi, aga seekord tahtsin midagi teistsugust prrovida, seega sai katsetatud püreesupivarianti. Maitses kõigile!

VAJA LÄHEB:
400 g kuivatatud herneid
500-600 g suitsuseakooti
200ml toorjuustu( kasutasin Farmi köögitoorjuustu)
u. 2 l külma vett
1 sibul
maitse järgi soola
maisterohelist

Eelmise päeva õhtul pane herned külma veega likku.
Enne, kui hakkad suppi keetma, siis loputa herned ja nõruta nad hoolega üle.
Suitsuseakoot pane külma veega potti ja lase keema tõusta.
Poolita terve sibul ja lisa koos koortega potti.
Tekkinud vaht koori ära.
Kui vahtu enam ei tule, lisa herned.
Võta suitsuseakoot, sibul potist ja tükelda koot. Jäta liha pärastiseks, supile peale raputamiseks. Sibulat kasuta ja tükelda siis, kui maitseb. Laste portsudele jätsin sibula lisamatta. Samas võib ka tükeldatud sibula supi sisse jätta ;). Asi on maitses :D.
Keeda herneid tasasel tulel, kuni nad pehmeks ja pudrusemaks muutuvad.
Püreesta, lisa (köögi)toorjuustu. Maitsesta soolaga.
Kalla kausidesse, raputa peale liha, maitserohelist!
Head isu!


No comments:

Post a Comment