Tainas
100 g võid
30 g suhkrut
2 munakollast
140 g jahu
20 g kartulitärklist
Täidis
300 g rabarberit
50 g kooritud mandleid või mandlilaaste
50 g tuhksuhkrut
3 muna
300g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut
Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahu ja kartulitärklis omavahel ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele(mina kasutasin vormi suurusega 23 cm) ning pane külmkappi. Peenseta mandlid minilõikuri või köögikombainiga. Lisa tuhksuhkur ja peenesta veel. Sega munad, suhkur, kodujuust, hapukoor ja mandlisegu ning püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ning laota taignale,, vala peale täidis ning küpseta 200- kraadises ahjus 30 minutit. Maitseb hästi soojana ja sobib pakkuda ka järgmisel päeval . Head isu!
Alllikas: Toidutegu
No comments:
Post a Comment