Sunday, March 28, 2010

Jõhvikakook martsipaniga

Ei ole liiga magus, ei ole liiga hapu...just selline mõnus vahepealne .. 1 lemmikutest ;)

VAJA LÄHEB

TAINAS
3 dl nisujahu
2 spl suhkrut
125 g võid
2- 3 spl külma vett

TÄIDIS
100 g martispani, riivitult
3 muna
4 spl hapukoort
3 spl suhkrut
1 suur peotäis jõhvikaid või rohkemgi veel :P

Näpi külmad võitükid jahuseks, lisa suhkur ja sega. Lisa külm vesi ja sõtku kergelt tainaks. Tõsta pooleks tunnniks külmkappi. Võta tainas külmast, vooderda koogivorm, suru tainas vormi...põhja ja äärtesse. Eelküpseta 200- kraadises ahjus 8- 10 minutit, kuniks tainas muutub õrnalt kuldseks.

Täidise jaoks klopi munad suhkruga lahti ja sega hapukoorega. Aseta eelküpsetatud põhjale jõhvikad, nende peale riivitud martsipan ja kõige peale ettevaatlikult kallates muna- hapukoore segu. Küpseta 175- kraadises ahjus u. 30 minutit, kuniks täidis on hüübinud. Head isu!
Allikas: Perenaine.ee

2 comments:

  1. Tere! Oleks lugupidav ja viisakas kui retsepti kopeerimisel allikale viitate.

    ReplyDelete
  2. Väga vabandan jah, et alguskuudel blogitud retseptidel, mis netis võetud, osaliselt puuduvad viited allikale...eks roheline blogija võtab õppust ja parandab ennast.

    ReplyDelete